Сезонни информационни центрове стават лице на курортите

2014-04-25 20:35:19

На 24 април 2014 г. във Варна се състоя среща, на която стана публичното представяне на новата визия за работата на туристическите информационни центрове (ТИЦ) в България.

На 24 април 2014 г. във Варна се състоя среща, на която стана публичното представяне на новата визия за работата на туристическите информационни центрове (ТИЦ) в България. В помощ на ръководния персонал и служителите в ТИЦ Министерство на икономиката и енергетиката разработи Наръчник за работата на туристически информационни центрове в България – първият стратегически документ у нас, който регламентира изграждането, функционирането и ролята на центровете за развитието на дестинациите.

По думите на туристическия експерт от Варненска туристическа камара доц. Стоян Маринов информационният център трябва да се превърне във входното усмихнато лице на дестинация България, отразяващо пъстротата, духовността и националната идентичност на страната. Той трябва да бъде изразител на визията и посланието на туристическата дестинация на местно, регионално и национално ниво, работейки активно в партньорство с туристическия бизнес, държавата, общините и обществеността за повишаване на конкурентоспособността ни като туристическа дестинация и превръщане на посетителите в лоялни туристи на България.

В тази връзка две нови звена на туристическия информационен център във Варна ще заработят това лято в курортите Златни пясъци и Св.Св. Константин и Елена като целта е да се предостави на туристите изчерпателна информация за културните забележителности в региона.

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.