Варненска туристическа камара участва в подписването на Глобалния етичен кодекс на Световната организация по туризъм

2014-06-03 15:24:56

Генералният секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН бе на 4-дневно посещение в България

На 29 май 2014 г. /четвъртък/  в Гранитна зала на Министерски съвет, при домакинството на вицепремиера Даниела Бобева и зам.-министъра икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, генералният секретар на Световната организация по туризъм - професор Талеб Рифай, се срещна с представителите на 14 браншови туристически организации. Поводът бе представянето и подписването на глобалния етичен кодекс на световната организация. От страна на Варненска туристическа камара документът бе подписан от председателя на Камарата Жельо Душев.

На тази среща г-н Рифай изрази благодарността си към неправителствените организации за подкрепата им на етичния кодекс и изказа позитивна оценка за състоянието на туризма в България. В добавка изтъкна, че не трябва да наблягаме само на развитието на морския туризъм, а да се възползваме от богатото си културно-историческо наследство, условия за спа и уелнес туризъм, както и уникална природа, които да рекламираме ефективно, за да можем да привличаме разнообразни туристи.

На следващия ден /30 май/ генералният секретар на СОТ посети и Варна, където заедно с Бранимир Ботев взе участие в официалното откриване на редовната самолетната линия Варна-Истанбул. След което бе на  организираната среща с туристическия бранш. По време на тази среща професор Рифай подчерта, че Варна излъчва особена енергия за туризъм и това ще се отрази на успеха и на България. Относно Стратегията за устойчиво развитие на туризма в България с хоризонт 2014г – 2020г., генералният секретар на СОТ сподели, че всички негови бележки за взети предвид при изработването й и той се надява тя да бъде успешно реализирана в развитието на българския туризъм.

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.