АНАСОНОВИ ВЕЧЕРИ В РЕСТОРАНТ „РАПОНГИ”

2015-05-11 17:53:27

На 08 май 2015 г. в ресторант „Рапонги” се проведе втората от поредицата Анасонови вечери, посветени на традиционната турска напитка Yeni Raki.

На 08 май 2015 г. в ресторант „Рапонги” се проведе втората от поредицата Анасонови вечери, посветени на традиционната турска напитка Yeni Raki. Предвидените общо 15 такива вечери в различни градове в България целят да  популяризират в България  анасонова напитка номер едно  в света, под мотото Unrush Your World /Забави ритъма/.  Акцентът на вечерта бе представяне на различни видове Yeni Raki, както и особеностите при тяхното консумиране, а именно бавно с идея за забавяне на ритъма на ежедневието, защото бавното днес е лукс. Богатото културно наследство на анасоновата напитка No. 1 в света е неделима част от стила на живот и гастрономията на модерна Турция. Като че ли най-разпознаваем символ на това наследство е именно Йени Ракъ.

Шеф готвач Пламен Стамов изненада гостите на събитието с изискано 4 - степенно рибно меню, като за всеки от специалитетите бе подбран специален вид от марковата анасонова напитка.

Най-добрия начин да се насладите на Йени Ракъ:

·        Първо, добавете вода, след това лед.

·        Винаги пийте вашата Йени Ракъ охладена или с лед.

·       Йени Ракъ трябва да се консумирана бавно, с мезета, с приятна компания и в  уютна обстановка.

 

При интерес от ваша страна, можете да се свържете с Варненска туристическа камара, за да ви предоставим координати на българското представителство на Йени Ракъ в България.

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.