Осми Черноморски туристически форум – 5-7 ноември 2015, Варна

2015-11-13 15:46:24

Осмото издание на варненското туристическо изложение се проведе паралелно с 50-годишнината от създаването на специалност Туризъм в Икономически университет Варна

За осма поредна година Варненска туристическа камара, съвместно с Министерството на туризма и община Варна организира и проведе Черноморския туристически форум, който бе посветен на регионалните туристически продукти. Конкретната тема беше: „Регионалните културно-исторически продукти на България – единни в многообразието” като по този начин се акцентира на пъстрата туристическа палитра на страната ни и се продължи започнатата от ресорното министерство инициатива за популяризиране на културно-историческото ни богатство.   

Тазгодишния форум се проведе съвместно с Международната юбилейна научна конференция “Туризмът в епохата на трансформации”, посветена на 50-годишнината на специалност Туризъм в Икономически университет- Варна. Участниците в двете събития бяха поздравени от Министъра на туризма – г-жа Николина Ангелкова и кмета на община Варна г-н Иван Портних, които бяха патрони на туристическия форум.  Благослов от името на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан бе поднесен към участници, гости и организатори, а официалното събитие уважиха още ректорът на Икономически университет – Варна - проф. Пламен Илиев, посланикът на Република Южна Африка – Н.Пр. Ванеса Калверт и др. Във форума се включиха над 15 общини, повечето от които традиционни участници, големи туристически комплекси, над 10 представители на висши училища, регионални музеи и туристически сдружения.

По време на официалното откриване на форума, проведен в Аулата на Икономически университет – Варна, бяха прочетени официалните приветствия от името на проф. Талеб Рифай – генерален секретар на Световната организация по туризъм и г-жа ирина Бокова – генерален директор на ЮНЕСКО, които поздравиха участници и организатори на форума за положените усилия в посока популяризиране на богатото културно наследство на страната ни.

Освен атрактивни изложбени щандове, разположени из Аулата на университета, участниците във форума представиха доклади и презентации, с които впечатлиха участници и посетители и насочиха вниманието към уникални туристически продукти от цялата страна. Заслужено изявените участници бяха наградени с Дипломи за изключителен принос в утвърждаването на регионалните културно-исторически продукти на България.

 

От тук можете да изтеглите презентациите (7MB.rar)

 

Тук можете да видите заснети кадри от форума: Youtube

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.