Морски кулинарен двубой в навечерието на Никулден

2015-12-07 17:37:44

За пета поредна година в морската столица се проведе Национална кулинарна изложба, организирана от община Варна и Варненска туристическа камара

На 04 декември 2015 г. в Пазара на МОЛ Варна девет отбора от Варна и региона мериха сили в кулинарно състезание, посветено на морските и рибни специалитети. Участваха отбори - представители на колежи по туризъм, професионални гимназии, хотелски комплекси в к.к. Златни пясъци, к.к. Св. Св. Константин и Елена и елитни ресторанти от Варна, Търговище, Игнатиево и др.

По критерии като вкусови качества на продукцията, аранжировка на щандовете, презентация и др. петчленно жури оцени отделните отбори в категориите „предястие”, „основно ястие” и „десерт”, като основното изискване беше да те да са на морска тематика.  Награди имаше и от основните организатори на събитието– Варненска туристическа камара и община Варна и от домакина– МОЛ Варна. Журналистите също излъчиха свой фаворит, награда даде и сдружение „Култура и туризъм на българския Североизток”.

По време на работата на журито, талантливите малчугани от Обединен детски комплекс – Варна радваха многобройните гости и посетители с изпълненията си на песни и танци, а след официалното награждаване на победителите в отделните категории, всички имаха възможността да вкусят уникалните морски деликатеси.

 

Ето и наградените участници:

Категория „Предястие“: ресторант „Нова Мизия“ - Търговище;

Категория „Основно ястие“: ресторанти „БМ“ - Варна;

Категория „Десерт“: хотел и спа „Азалия“ - Св. Св. Константин и Елена;

Награда на Община Варна: Професионална гимназия по туризъм „Проф. Асен Златаров“ - Варна;

Награда на Варненска туристическа камара: ресторант „Каро и Лина“ - местност „Траката“;

Награда на Сдружение „Култура и туризъм на Българския Североизток“:  ресторант „Тримата мускетари“ - Варна;

Награда на журналистите: Колеж по туризъм – Варна;

Награда на домакините от Мол Варна: СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Игнатиево.

 

Видео от събитието тук: https://www.youtube.com/watch?v=6W2we500DqU&app=desktop

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.