Ръководството на Варненска туристическа камара на изнесено заседание в Албена

2021-05-23 16:22:31

Членове на Управителния съвет на камарата проведоха първото си изнесено заседание.

Членове на Управителния съвет на камарата проведоха първото си изнесено заседание. Целта беше да се срещнем на място с наши настоящи и потенциални членове и да обсъдим бъдещи съвместни инициативи в подкрепа на туристическия бизнес. Защото днес с особена актуалност звучи девизът на нашата камара „Заедно ще постигнем това, което не можем да направим поотделно!“

Денят започна с емоционално преживяване – лов на трюфели в Страната на съкровищата – ферма за трюфели край село Оброчище. Тя е една от най-новите възможности пред туристите от България и чужбина за интересна и разнообразна ваканция в страната ни. Фермата е отворила врати през септември 2020 г. и оттогава предлага турове в чиста зелена гора, която крие в недрата си гастрономически диамант – трюфела.

След кратко пътуване с теглено от трактор атрактивно влакче се озовахме при нашите домакини. Приветства ни Димитър Димитров – един от съдружниците, стъпили тук преди 10 години с една мечта – да купят гората, да я облагородят, да берат и продават гъби и да посрещат гости, за да ги въвеждат в тайнствения свят на трюфелите. Днес тази мечта е реалност. Агролес Продукт ООД - Tracian Truffles е водеща динамично развиваща се компания, която се занимава с изкупуване, преработка и продажба на диворастящи гъби и трюфели. Димитър Димитров е лицето на този бизнес. Той е роден през 1977 година в Балчик. Завършил е Колежа по туризъм - Варна, а след това и магистратура във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Занимава се с търговия и преработка на трюфели.  От 2016 г. е председател на Асоциация „Български трюфел“.

Увлекателният разказ на Димитър за легенди и любопитни факти за трюфелите беше прекъснат от неговите помощници – трите кучета-търсачи. Започна истинският лов за скъпоценния деликатес. Приятната разходка завърши в уютния кът за гости, където разговорът продължи на чаша вино и с дегустация на трюфелни деликатеси. Като истински туристи приключихме тура с фотосесия и покупки на отбрани гурме продукти. Димитър ни впечатли със своя оптимизъм и борбен дух. Ще се радваме фермата за трюфели да стане член на нашата камара.

Отправихме се към Албена, където ни очакваха в Maritim Hotel Paradise Blue. Искаме да благодарим сърдечно на г-жа Маргита Тодорова за домакинството на първото изнесено заседание на УС на Варненска туристическа камара. След дългия период на социална изолация се озовахме на едно прекрасно място – с възможност за комуникация не само в професионален, но и в чисто човешки план. Разбрахме колко ни е липсвало непосредственото общуване, успяхме да обменим идеи и да планираме нови инициативи, да се заредим с оптимизъм и творческа енергия

Екипът на Maritim Hotel Paradise Blue ни впечатли със своя професионализъм и превърна нашето посещение в празник за сетивата. Комплименти за всички, които се погрижиха за нашия комфорт! Новото бижу на Албена действително предразполага към перфектна почивка.

Пожелаваме успешен сезон на целия комплекс, а лично на г-жа Тодорова – по-малко стрес и повече положителни емоции.

Благодарим! Беше незабравимо преживяване!

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.