ДЕГУСТАЦИЯТА НА ВИНО КАТО ТИЙМБИЛДИНГ

2021-08-04 15:49:06

Партньорите ни от Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите дават интересна идея за добър корпоративен подарък.

Партньорите ни от Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите дават интересна идея за добър корпоративен подарък. Ако искате да удивите клиентите си или се опитвате да намерите вълнуващ и уникален начин да благодарите на служителите си за цялата им упорита работа през последните няколко месеца, кажете го с вино. БАСВ организира такива забавни и образователни корпоративни събития, което ги прави идеалният начин всеки да се ''освободи'' от ежедневието. Няма значение дали вече сте любители на виното и искате да подобрите знанията си или просто сте ентусиазирани купувачи на вино, споделената и обсъдена бутилка вино допринася много за страхотно изживяване.

Следващата стъпка е програмата за винен мастър клас /провежда се  в пет тематични срещи с дегустации/. Включва етапите в дегустацията, за да „усетим“ виното и да се превърнем от винопиещ в дегустатор на вино. Защото всички можем да пием вино, но не всички могат да кажат, че знаят как да определят характеристиките му. Виненият бизнес има своя собствена култура - теория, термини, практически умения при дегустиране на вина, всичко това е необходимо, за да разбираме „езика на виното“. Виното не се пие по необходимост, а за да изпитаме удоволствието от съчетанието на ароматите и вкусовете и без вино няма истинска наслада в кулинарията. За любознателните и модерните хора тази виртуална разходка в света на виното с теория и дегустации е както образователна, така и забавна. Разбираме защо е важен произхода на гроздето и понятието „ тероар“, което звучи като почва/земя, и че определението „вино с тероар"  не е достатъчно. Във времена на генетична манипулация и дизайн на храни, терминът описва тезата за разликата с индустриално произведените вина. И не на последно място - сомелиерът в ресторанта -  кой е той и защо е важно да го има.

При проявен интерес може да пишете или на мейла на ВТК office@vct-bg.org, или директно на БАСВ office@bgsommelier.com

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.