Илин Димитров влиза в парламента като депутат от Варна

2021-12-13 10:59:37

38-годишният експерт в туризма и председател на УС на Варненска туристическа камара Илин Димитров влиза в парламента като депутат от Варна.

38-годишният експерт в туризма и председател на УС на Варненска туристическа камара Илин Димитров влиза в парламента като депутат от Варна. Това ще стане веднага, след като Даниел Лорер заеме позицията министър на иновациите и растежа. Предложението за правителство трябва да бъде гласувано в понеделник – 13 декември.

С този ход туристическата индустрия ще има още един специалист в Народното събрание. Димитров е в сферата на туризма вече 24 години. Неговата кариера започва в Албена като стажант, когато е едва на 14-годишна възраст. Целият му съзнателен живот преминава в сектора. Той владее отлично английски, немски и руски. Запален ловец и пътешественик. Женен, с две деца.

„Реших да участвам в политиката, защото смятам, че имам нужното образование, стаж, владея няколко чужди езика и съм показал, че умея да развивам структури и отношения“, споделя пред Bgtourism.bg Илин Димитров. Като пример той посочва успешните си фирми – едната е с над 15 години опит, а другата има 51 офиса в 9 държави на 3 континента.

Финалният акорд в професионалното му развитие е опитът, който трупа при управлението на Варненска туристическа камара, която обединява практически всички големи местни участници в туристическия сектор и заслужено печели тяхното уважение.

„Точно от опита ми във ВТК разбрах, че туризма трябва да се разглежда като система и че всяка една брънка е от изключително значение. През всичките тези години като преподавател, а после като директор на кариерен център видях много стойностни хора да напускат сектора, защото не виждат бъдеще в сектора. Това е загуба на най-ценния ни капитал – хората“, категоричен е Димитров.

„Искрено се надявам да мога да бъда полезен в Народното събрание. Смятам да направя всичко по силите си, за да включа гласа на бизнеса в управлението и да се допитвам до бранша. Сигнализирането за проблемите и възможното им решение ще дойде именно от там.

Щастлив съм, че на коалиционните преговори всички сме се обединили около каузата туризъм и сме включили стратегии и мерки за решаването на повечето проблеми.

Надявам се да имаме нужното време, за да изпълним всичко заложено. Ако това се случи, то ще видим една коренно различна  България и един преуспяващ туризъм“, смята бъдещият народен представител.

Той споделя, че винаги ще бъде на разположение за срещи, разговори и предложения, а всеки понеделник ще бъде в офиса на „Продължаваме промяната“ във Варна, намиращ се на улица „Марко Балабанов“.

„Ще направим и онлайн платформа „Имам идея“ за туризма, където всеки ще може да разкаже за идеите си.

Лично аз разделям задачите си на такива с близък, среден и далечен хоризонт на изпълнение, както и на стратегически и тактически. В най-скоро време трябва да бъдат овладяни кризите със скъпата цена на електроенергията, липсата на ликвидни средства и ефектът на Covid-19 върху бизнеса. Следват адекватната реклама, кадровото обезпечение и образованието на кадрите в сектора. Няма как с 4 месеца сезон да задържим работещите в туризма и за това се налага развиването и включването на алтернативните видове туризъм в маркетинговия ни микс“, каза още Илин Димитров в навечерието си на клетвата, която ще положи в парламента.

 

Визитна картичка

Образование:

– Езикова Гимназия (немски, английски)

– 3 бакалавърски степени от 3 учебни заведения:

  1. Международен Колеж - Албена , специалност „Маркетинг и Мениджмънт“;

  2. Колеж по Туризъм - Варна, специалност „Организация и Управление на Хотели и Ресторанти“;

  3. Стопанска Академия - Свищов, специалност „ Стопанско Управление“ ;

– Магистър – Стопанско управление от Стопанска Академия – Свищов;

– Докторант по професионално направление "Туризъм" в ИУ-Варна, предстои му защита на дисертационен труд през януари 2022 г.

 

Професионален опит:

– от 1997 до 2006 минава през много длъжности в туризма – сервитьор, барман, администратор, връзки с гостите, анимация,

– от 2007 развива собствен бизнес в сферата на туристическата анимация,

– от 2011 преподава в Колеж по туризъм - Варна (Въведение в туризма и анимация в туризма)

– от 2016 развива бизнес в сферата на трудовото посредничество. Собственик е на най-голямата фирма за внос на кадри от чужбина в страната. Доставя кадри от 9 страни и има над 50 офиса на на 3 континента

– от 2020 е директор на Център „Кариери, Предприемачаство и Маркетинг“ към ИУ- Варна

– от 2020 е председател на Варненска туристическа камара

Преминал е през множество обучения в страната и чужбина за повишаване на квалификацията си – Украйна, Хърватска, България, Румъния.

bgtourism.bg

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.