Българските традиции живеят в Екопарк Варна

2023-03-06 14:16:00

Верен на традициите и тази година Екопарк Варна отбеляза Тодоровден с народно веселие.

Верен на традициите и тази година Екопарк Варна отбеляза Тодоровден с народно веселие. Домакините посрещнаха над 2000 гости, които изпълниха поляните на парка, водени от желанието да почетат празника, да се насладят на красивите конски впрягове, на кушията и на уменията на жокеите от спортните клубове по конна езда към конна база „Виница“.

Оличната организация от страна на домакините, ентусиазмът на фолклорен ансамбъл „Варна“ и мартенското слънце превърнаха празника в незабравимо преживяване. Екипът на Екопарк Варна още веднъж доказа, че може да работи успешно за развитието на екотуризма с положително въздействие върху местната общност.

Ръководството на Варненска туристическа камара, в лицето на съпредседателите Людмила Ненкова и проф. д-р Стоян Маринов, връчи на Университетска ботаническа градина - Екопарк Варна почетна грамота за устойчив принос в развитието на екотуризма и съхраняването на българските традиции. Отличието получиха директорът на Университетски ботанически градини към СУ „Климент Охридски“ д-р Красимир Косев и ръководителя на Екопарк Варна л.арх. Александър Тодоров.

С отбелязването на Тодоровден се постави началото на сезон 2023 за ботанически посещения, екологичен и културен туризъм в Университетска ботаническа градина - Екопарк Варна.

Подробна информация и снимки от празника виж на https://www.ubg-bg.com/news-view-783.html

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.