Откриване на сезон ЛЯТО 2023 в к.к. „Св. св. Константин и Елена“

2023-05-22 14:48:21

С пожелание за безоблачно, щастливо и успешно лято, министърът на туризма д-р Илин Димитров обяви сезон ЛЯТО 2023 за открит. Това стана в най-стария български морски курорт – „Св. св. Константин и Елена“, който тази година отбелязва 115-та годишнина от основаването си.

Откриването на летния сезон и годишнината на курортния комплекс уважиха министри, народни представители и членове на Комисията по туризъм в НС, Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, областният управител на Област Варна Марио Смърков, заместник-кметът на Варна Костадин Базитов, дипломати, много гости, официални лица и представители на туристическия бранш.

Министър Димитров поздрави домакините и ръководството на морския курорт – изпълнителните директори Елена Косева и Ивелина Шабан и им връчи икона на светите равноапостоли Константин и Елена и грамота „за цялостен принос в устойчивото развитие на региона като целогодишна дестинация за морски и специализиран туризъм и съпричастност към инициативата за позициониране и популяризиране на дестинация и Бранд България“.

Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан подари на домакините икона на Богородица, която да закриля курорта.

Ръководството на Варненска туристическа камара удостои курортния комплекс с почетна грамота „за успешно развитие на туризъм в четири сезона“.

Поздравление към гостите отправи Елена Косева – изпълнителен директор на Св. св. Константин и Елена Холдинг АД.

Прогнозите за летния сезон са, че резултатите ще бъдат по-добри от рекордната за сектора 2019 г., заяви Елена Косева. Традиционно в курорта се очакват най-много гости от Румъния, Германия, както и от страни от Централна и Източна Европа. Косева посочи, че курортът, който се позиционира във висококатегорийния сегмент на почивните бази, се радва и на голям интерес сред българските туристи. Ръст на записванията има също от Израел.

Курортът разширява рехабилитационните услуги, които предлага, тъй като след пандемията се увеличава интересът към медицинския и спа туризъм. „Гостите търсят не само рехабилитационни процедури, но и такива, които действат като превенция и за увеличаване на имунитета”, уточни Косева. По тази линия курортът разчита много на специалистите от Медицинския университет във Варна.

115-та годишнина на „Св. св. Константин и Елена“ ще бъде отбелязана с богат културен събитиен календар. Част от него са и Дни на гроздолечението, виното и спа терапиите. Хиляди варненци и гости от съседните курорти избраха в слънчевия неделен ден да се разходят в курорта „Св. св. Константин и Елена“ и да се включат в празничните инициативи за малки и големи.

Тържествените чествания се провеждат с подкрепата на Министерството на туризма и община Варна и под патронажа на министрите на туризма и на външните работи.

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.