ШЕСТНАДЕСЕТИ ЧЕРНОМОРСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ ФОРУМ „КУРОРТЕН КОМПЛЕКС „СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА“ – МОДЕЛИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗЪМ В ЧЕТИРИ СЕЗОНА“, Варна, 30.09 -01.10.2023 г., AQUAHOUSE SPA&HOTEL, кк "Св.Св. Константин и Елена"

2023-09-16 12:51:42

За 16-ти пореден път Варненската туристическа камара провежда своя Черноморски туристически форум – традиционно събитие, което обединява бизнеса, образованието и науката в търсене на път към обсъждане на актуални теми на развитието на туризма и намиране на работещи решения.

В изпълнение на своята мисия да работи за развитието на туризма, Варненска туристическа камара ще проведе поредния 16-ти Черноморски туристически форум на тема „К.К. „СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА“ – МОДЕЛИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗЪМ В ЧЕТИРИ СЕЗОНА”.

Форумът ще се състои на 30-ти септември и 1-ви октовмри в Аквахаус Хотел в к.к. „Св. св. Константин и Елена”.

Участват представители на туристическия бизнес, неправителствени организаци, общини, държавни институции и образователни институции.

Форумът е посветен на 115-тата годишнина от създаването на първия български морски курорт „Св. св. Константин и Елена“ и има за цел да представи теоретични идеи и прагматични предложения за развитието на конкурентоспособен и ефективен туризъм в дестинацията.

Програмата на форума включва панели по актуални теми:

К.к. „Св. св. Константин и Елена“ – първият морски курорт в Българияистория на създаването и развитието от началото на организирания туризъм в България; разцветът на курорта през последното десетилетие; постижения, проблеми, бъдещи  предизвикателства; новият облик на курорта, създаден от новата архитектурна среда и разнообразната функционалност на новоизградената материална база.

К.к. „Св. св. Константин и Елена“ – модел за развитие на медикъл, СПА и уелнес туризъм: лечебните качества на минералната вода и нивото на нейното ефективно използване; маркетиране на спа и уелнес продукта на курорта – състояние, проблеми, идеи за развитие на успешното маркетингово позициониране на основните пазари; решаване на проблема с кадрите.

К.к. „Св. св. Константин и Елена“ – модел за развитие на MICE туризъм: материална база, кадри; транспортна достъпност за участниците от основните пазари; маркетинг за успешна реализация на продукта.

К.к. „Св. св. Константин и Елена“ – възможности за развитие на курорта като кулинарна дестинация: постижения в гурме кулинарията, нови форми на кулинарно предлагане в курорта като начин за привличане на туристи; кадрите – основен фактор за качеството на кулинарното предлагане.

През втория ден на форума студенти с отлични разработки ще представят младежки идеи за креативен туризъм. Ще се проведе и среща на бизнеса с ученици и студенти по туризъм за представяне и обсъждане на възможности за кариерно развитие в туризма.

16-ят Черноморския туристически форум – Варна 2023 се реализира благодарение на:

  • Министерството на туризма на Република България
  • Община Варна
  • Екипа на „Св.св. Константин и Елена холдинг“ АД
  • Екипа на к.к. „Слънчев ден“
  • Туристическата общественост на България, изпълваща със съдържание събитието.

 

Пълната програма, лекторите и как да гледате на живо форума можете да откриете на официалната му страница: https://www.blackseatourismforum.com/

Присъединете се към нас и проследете форума! Нека не забравяме, че заедно сме по-силни.

 

 

Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.