Община Варна на Международното туристическо изложение IFT”2010, Белград, Сърбия 24-27.02.2011 г.

2011-03-21 10:48:05

От 24 до 27.02.2011 г. в изложбения център на Белград, Сърбия се проведе 33 тото Международно туристическо изложение предназначено за масова публика и професионалисти.

От 24 до 27.02.2011 г. в изложбения център на Белград, Сърбия се проведе 33 тото Международно туристическо изложение предназначено за масова публика и професионалисти. Общата площ на изложбените зали е над 32000 квадратни метра. Изложението е най-голямото в Сърбия и предлага на изложителите отлична възможност да представят своя туристически продукт. В изложението взеха участие над 850 изложители от над 50 държави – национални и регионални туристически организации, министерства, туроператори и туристически агенции, курорти, хотелиери, транспортни фирми и фирми свързани с обезпечаване на цялостния туристически продукт.

България бе представена с информационен щанд на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Щандът бе разположен в зала 1 /най-голямата/ на изложбения център, в която бяха разположени по-голямата част от чуждестранните туристически фирми. На щанда бяха представени около 15 изложители – туристически фирми и общини. Община Варна бе представена от Варненска туристическа компания ЕООД, наред с общините София, Несебър и Созопол.

За по-атрактивното представяне на Варна и региона бяха ангажирани двама аниматори с подходящи сценични костюми, и подходящи шапки /тип моряшки/ с котва и надпис Варна. Това привличаше особен интерес към българския щанд и особено към дестинация Варна.

След официалното отксриване на 24.02.2011 щандът беше посетен от Н.Пр. Георги Димитров – посланник на Република България в Белград, който на място лично се запозна с възможностите на Варна за привличане на по-голям брой сръбски туристи.

Интерес към щанда на Варна проявиха около 60 сръбски фирми - туристически, транспортни, рекламни и други.

Участието в туристическото изложение в Белград бе ползотворно и ще допринесе за изграждане и популяризиране имиджа на Варна и региона като туристическа дестинация, предлагаща богато разнообразие от културно – исторически, природни, религиозно-култови и други забележителности, както и много добре развита база за туризъм. Особен интерес сред сръбските граждани предизвикаха летните културни събития в град Варна – ММФ „Варненско лято” и международния балетен конкурс.
Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.