Община Варна на Международното туристическо изложение TTR Букурещ - 31.03 – 03.04.2011 г.

2011-04-13 13:18:42

От 31 март до 03 април 2011 година в павилион № 1 на изложбен център Romexpo се проведе 25-то Международно туристическо изложение „ТТR’2010” предназначено за масова публика и професионалисти.

Изложението събра 150 участници от над 20 държави, деятели в туристическия бизнес от Румъния и чужбина – туроператори и туристически агенции, организации занимаващи се с конгресен и бизнес туризъм, хотелиери и ресторантьори, издателски къщи и културни институции.

Своя туристически продукт представиха и държавните туристически структури на България, Гърция, Турция, Унгария.

Представиха се и посолствата на Чехия, Хърватска, България, Кипър, Чили, Обединените Арабски емирства, Италия, Иран, Македония, Мексико, Перу, Словакия и Словения в Букурещ.

България бе представена с щанд на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма с площ 200 кв. метра, разположен в центъра на павилиона.

Варненска туристическа компания представи община и дестинация Варна на националния щанд заедно с с други общини, туристически фирми и организации. Както на предходните изложения, Варна бе обект на особен интерес сред професионалисти и посетители. Географската ни близост, в съчетание с големия туристически потенциал на града и региона са силен притегателен център за румънските туристи.

На откриването България бе представена от посланика на Република България в Букурещ Негово превъзходителство Валентин Радомирски.

Българският щанд бе най-големият на изложението.

Проведените срещи и разговори с румънски деятели на туризма са продължение на добрите традиции за туристообмена между нашите две страни.
Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.