Oбщина Варна на Международното туристическо изложение UITT’ 2011, Киев, Украйна 23-25.03.2011 г.

2011-04-13 13:32:02

От 23 до 25 март 2011 г. в Киев се проведе 17-то международно изложение UITT Украйна – пътешествия и туризъм.

В изложението взеха участие 55 държави и над 600 участници. Това е най-голямото по рода си изложение в Украйна, превърнало се в традиционно място, където туроператори и туристически агенции показват своя продукт на бързо развиващия се украински туристически пазар. Провежда се с официалната подкрепа на президента на Украйна Виктор Янукович, министерския съвет на Украйна, Киевската градска администрация, Държавната служба за туризъм и курорти, Съвета по въпросите на туризма и курортите и други обществени организации.

От името на президента на Украйна, Виктор Янукович, приветствие към участниците поднесе заместник министъра на културата и туризма на Украйна Юрий Артеменко.

На изложението през тази година за първи път бяха представени щандовете на Канада, на Латвийския курорт Юрмала и обединените национални щандове на Танзания, Шри Ланка, Сирия, Мароко и Черна гора.

България се представи с национален щанд от близо 300 кв. метра на който участваха над 30 изложители от страната. По мнение на редовните участници в изложението, то не е отстъпвало като ниво на предишните години. На голям интерес се радваше анимационно-фолклорната програма на българския щанд, която при всяко представяне събираше многобройни посетители. На изложението присъства и заместник министъра на Икономиката, енергетиката и туризма, господин Иво Маринов, който нееднократно посети щанда на община Варна и проведе делови разговори относно бъдещотот устойчиво развитие на региона.

Варненска туристическа компания за втора поредна година представи община и дестинация Варна на националния щанд. Представени бяха също общините Несебър и Созопол.

На изложението осъществихме и редица полезни срещи с местни туристически фирми и държавни и общетвени организации свързани с туризма в Украйна – с председателя на Съвета по туризъм и курорти на Украйна – Евгений Самарцев, с президетна на Украинската туристическа камара – Анатолий Пахля.

Варненска туристическа компания подписа предварителен договор за сътрудничество и обмен в областта на туризма с търговското дружество на Украинската туристическа палата. Осъществихме срещи с представители на специализирани издания по въпросите на международния туризъм във връзка с популяризиране на дестинация Варна. Съшите проявиха интерес към България и особено Варна и региона.


Powered by GenesisD
IP Publishing Platform FIL Ltd.